timberland shoes uggs kopen timberland femme moncler veste moncler veste homme canada goose outlet veste barbour timberland chaussure timberland homme parajumpers pas cher canada goose montreal doudoune canada goose femme moncler homme canada goose prix
Displaying items by tag: Entrevista - CATSALA : Tot el Futbol Sala català CATSALA és una web independent que té com a objectiu difondre l’activitat del Futbol Sala, amb especial atenció als equips catalans, de totes les categories. Catsala compta amb la col·laboració de molta gent lligada a aquest esport, així com els serveis dels propis clubs que poden enviar les seves informacions per ser publicades. http://catsala.totesport.cat Fri, 19 Oct 2018 10:02:29 +0000 Joomla! - Open Source Content Management ca-es Lorena Fábrega: “Vull crear una selecció sana i exigent amb el treball” http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5489-lorena-fábrega-“vull-crear-una-selecció-sana-i-exigent-amb-el-treball”.html http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5489-lorena-fábrega-“vull-crear-una-selecció-sana-i-exigent-amb-el-treball”.html Lorena Fábrega: “Vull crear una selecció sana i exigent amb el treball”

Creant una identitat d’equip, mitjançant un model de joc, és el sistema de treball de la seleccionadora infantil femenina de futbol sala, Lorena Fábrega, la qual pretén donar recursos a les seves jugadores per competir de la millor manera possible.

La Lorena Fábrega forma part de l’àrea esportiva de les seleccions catalanes de futbol sala exercint multifuncions. Per tercer any consecutiu, és la seleccionadora infantil femenina i, a més, continua com a segona entrenadora de la sub 17 femenina. La gran novetat d’enguany és que la selecció infantil femenina competeix.

 

1. Després de tres temporades sota la direcció de la infantil femenina, per fi, en la present temporada 2015-2016, aquesta categoria competirà en els Campionats d’Espanya de Seleccions Territorials. Com afrontes aquest fet com a seleccionadora?

L’afronto amb moltes ganes i molta il·lusió. Fa entre 6 i 7 anys que no hi ha campionat en aquesta categoria, així que no només hi ha el repte de preparar una selecció per a la competició en sí, sinó que també hi ha el neguit de fer-ho després de tants anys trobant-la a faltar.

 

2. Consideres que és important que, a part del campionat sub 17 femení i sub 21 femení, que la infantil femenina també pugui competir?

Sí, penso que és molt important que torni a haver-hi el campionat infantil femení per dos motius. Per una banda, pel que fa a les jugadores, considero que veuen massa lluny la sub 17. En molts casos, passen masses anys des que comencen fins que són "premiades” pel seu treball, el seu esforç i el seu compromís amb els seus equips. A més, això els fa adonar-se de què és el que exigeix competir a nivell nacional. I, per altra banda, pel que fa al cos tècnic crec que, poder comptar amb elles i veure-les competir des d’edats més primerenques, ens ajuda a que arribin millor preparades a les següents categories.

 

3. Aquest fet demostra que es pretén fomentar el futbol sala femení, el qual va en creixement?

Crec que és un pas, de molts més que s’han de donar encara, per donar més igualtat entre el futbol sala masculí i el femení. Sí que és cert que el futbol sala femení està creixent, però considero que no només ha de créixer en quantitat, sinó també en qualitat. Cada vegada les nenes exigeixen més, tenen més inquietuds i hem d’estar preparats per cobrir les seves necessitats des de ben petites.

 

4. De quina manera planteges els entrenaments i la preparació pel campionat d’enguany, a diferència dels anteriors que no es competia?

Els anys anteriors intentàvem abastar més nombre de jugadores pel fet de conèixer-les de més a prop com a scouting previ per a la sub 17 i les sessions estaven més encarades a tecnificacions incidint en aspectes molt concrets d’acord a la seva categoria. En canvi, el plantejament de les sessions d'aquesta temporada és diferent. Sí que és cert que intentarem donar oportunitat a un gran nombre de jugadores també, però les sessions estaran més destinades a donar-los-hi recursos per a que competeixin de la millor manera possible.

 

5. En què consisteixen les sessions d’entrenament amb la selecció infantil femenina? Quin és el sistema de treball que se segueix?

La nostra intenció és encarar-los a la millora individual per a que, posteriorment, el treball col·lectiu sigui més fàcil d’assimilar. Donarem molta importància a treballar la tècnica i tàctica individual, i la pressa de decisions, creant un model de joc que després ens doni identitat com a equip i com a selecció.

 

6. Quin paper juga el factor psicològic en les jugadores infantils?

Crec que en aquestes edats no és tan rellevant com en edats posteriors, però sí que és cert que el factor psicològic en el món femení és una peça clau, si no la més important, a tenir molt en compte. Tenir un bon ambient al vestidor i comptar amb jugadores amb un estat anímic adient, motivador, multiplica el rendiment d’un equip.

 

7. El Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials infantil femení, previst pel proper mes de maig, és el destí final del teu treball com a seleccionadora. Quin és l’objectiu que t’has marcat?

Primerament, gaudir del camí, no centrar-me només en el que passi al Campionat. Disfrutar del dia a dia, de cada sessió i compartir moments i complicitats tant amb les nenes com amb la resta de companys. Pensant en la competició, els objectius que m’he marcat els centro en intentar crear un equip sa i exigent amb el treball, i en intentar crear escenaris per treure el millor de cadascuna d’elles. Tot plegat ens portarà el més lluny possible.

 • Lorena Fábrega
 • Sub17
 • Catalunya
 • Base
 • Sub17 Femenina
 • Futsal Femeni
 • Selecció Catalana
 • Entrevista
  ]]>
  Seleccions Wed, 27 Jan 2016 15:47:29 +0000
  Miguel Fontecha: “Volem tenir una identitat com a selecció” http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5479-miguel-fontecha-“volem-tenir-una-identitat-com-a-selecció”.html http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5479-miguel-fontecha-“volem-tenir-una-identitat-com-a-selecció”.html Miguel Fontecha: “Volem tenir una identitat com a selecció”

  Aconseguir una identitat com a selecció on tots els jugadors tinguin clar el seu rol i competeixin pensant en l’equip és la tasca que està desenvolupant el seleccionador català infantil de futbol sala, Miguel Fontecha, de cara al Campionat d’Espanya.

  Després d’estar tres temporades consecutives com a seleccionador benjamí, el Miguel Fontecha continua treballant per les seleccions catalanes però, enguany, agafa un nou timó amb la direcció de la categoria infantil. Un nou rumb que encara amb una experiència que li serà molt útil.

   

  Aquesta és la quarta temporada que estàs treballant a l’àrea esportiva de les seleccions catalanes de futbol sala però, després de tres anys amb la selecció benjamí, passes a dirigir la infantil. Què suposa aquest canvi com a tècnic?

  L’etapa amb la selecció benjamí va ser una experiència magnífica. Però principalment el canvi suposa un creixement com a entrenador ja que dirigiré una selecció infantil, on els jugadors ja estan més fets i podrem treballar més coses, tant a nivell tècnic com tàctic.

   

  A nivell de preparació, quines diferències has anat trobant respecte a la direcció anterior?

  La diferència és que tenim més temps per poder fer la recerca,  l’scouting dels jugadors, ja que som una de les últimes seleccions en competir. També és important que hi hagi una categoria de Divisió d’Honor, ja que ajuda en el seguiment dels jugadors. A més, el seguiment que es fa des de la Federació d’aquests jugadors en categories anteriors, també és clau.

   

  Quin és el factor que et motiva més a l’hora d’agafar jugadors infantils?

  Poder ensenyar els meus coneixements com a entrenador i veure la seva capacitat per dur-los a terme a la pista. És un treball d’interacció. De la meva capacitat per explicar els conceptes, de fer-me entendre i que ells siguin capaços de comprendre el que demanem des del cos tècnic. Són jugadors que ja han tingut molts entrenadors i han desenvolupat diferents habilitats. Espero que ells puguin aprendre de mi i jo d’ells.

   

  S’inculquen els mateixos valors en la categoria infantil que en la benjamí? Quins són?

  Tot i que siguin edats diferents sí que és un gran objectiu inculcar els mateixos valors. Per part del cos tècnic de la selecció, un dels valors més importants és el respecte, entre els companys, amb els entrenadors i els rivals. També li donem molta importància al sacrifici, individual i col·lectiu, tant en les sessions com en el campionat. I, naturalment, la competitivitat perquè els jugadors millorin i creixin en la seva etapa de formació.

   

  Les 14 sessions d’entrenaments que tens programades es va iniciar el passat mes de desembre. De quina manera les tens plantejades i quin és el sistema de treball a seguir?

  Les primeres sessions les hem dirigit amb l’objectiu de veure el màxim número de jugadors possibles, després de tots els partits de lliga que hem vist i dels Campionats Comarcals. Ara treballarem amb els 12 jugadors que finalment disputaran el Campionat d’Espanya. Considerem que és la part més difícil com a seleccionadors i volem formar un bon equip i un bon grup durant les sessions prèvies al campionat.

   

  El Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials infantil està previst de l’11 al 15 de maig. Quin és el camí de preparació que es segueix? De quina manera es vol arribar a aquest campionat?

  És molt important que amb el pas de les setmanes els jugadors agafin els mecanismes de joc i d’entesa entre ells, dins i fora de la pista. Durant el temps que queda fins arribar al campionat volem aconseguir conjuntar tots els nostres jugadors, tenir una identitat com a selecció tant en atac com en defensa, on tothom tingui clar el seu rol dins del grup i tots lluitin l’un per l’altre. Al campionat volem arribar amb les idees molt clares que treballarem durant les diferents sessions i amb moltes ganes de competir i fer-ho el millor possible.

   

  Sent la primera temporada que pilotes a la selecció infantil, quins són els objectius que t’has marcat?

  L’objectiu és crear una identitat de joc durant les sessions i una vegada arribi el moment de competir, que tots els jugadors estiguin preparats per fer-ho el millor possible. Després els resultats  marcaran si podem lluitar pel campionat. Però la il·lusió és màxima i de moment estic molt satisfet amb el rendiment i el compromís de la plantilla.

   

  • Miguel Fontecha
  • Catalunya
  • Benjami
  • Base
  • Selecció Catalana
  • Entrevista
   ]]>
   Seleccions Wed, 20 Jan 2016 16:09:54 +0000
   Jordi Torras, una llegenda del Futbol Sala http://catsala.totesport.cat/1a-lnfs/item/5477-jordi-torras-una-llegenda-del-futbol-sala.html http://catsala.totesport.cat/1a-lnfs/item/5477-jordi-torras-una-llegenda-del-futbol-sala.html Jordi Torras, una llegenda del Futbol Sala

   El jugador català de Sant Vicenç dels Horts tanca la seva etapa professional com a jugador de futbol sala amb una extensa trajectòria que es tradueix en un excel·lent palmarès.

   Als 35 anys, Jordi Torras anuncia la seva retirada de les pistes i manifesta trobar-se content de tornar a casa, tot i que li hagués agradat acabar la temporada però, per problemes físics no ha estat possible. D’aquesta manera, la llegenda del futbol sala i l’etern capità, agafa un nou rumb amb un palmarès per emmarcar, que es tradueix en un Mundial, quatre Eurocopes, tres UEFA Futsal Cup, una Recopa, una Intercontinental, quatre Lligues, tres Supercopes, quatre Copes d’Espanya, una Copa d’Itàlia, quatre Copes del Rei i nombrosos reconeixements individuals.

    

   LA RETIRADA

   1. La teva retirada no ha estat una sorpresa, ja que ha estat una decisió meditada. Perquè decideixes retirar-te en aquest moment?

   El tema de la lesió ja ve des de fa bastant de temps. Ha estat una lesió constant que en aquesta última temporada i al final de la passada em va provocar molt problemes amb un dolor a la cadera que es va tornar constant i que cada cop m’afectava més físicament i mentalment. Al no poder arribar a donar el 100% no em sentia còmode i va arribar el moment de valorar i meditar. Primer vaig parlar amb el club i precisament el president de l’Asti em va ajudar a prendre la decisió de finalitzar la meva carrera.

    

   2. El passat 29 de desembre de 2015 vas disputar el teu darrer partit com a jugador professional de futbol sala, el qual va acabar amb victòria per 2 gols a 1 contra en Nàpols. Com va ser aquest comiat i com el vas viure?

   Prèviament al partit els mitjans de comunicació ja parlaven de la retirada de Jordi Torras. El dia del partit, el pavelló va estar ple i, a part de que va ser un partit complicat, al final la gent es va esperar, em van aplaudir i van participar. Llavors el club em va fer entrega d’un llibre amb totes les meves imatges de tota aquesta època en el club, i els jugadors em van aixecar. La meva manera de correspondre al públic va ser amb unes paraules en italià, dins del què jo he après.

    

   3. Als 35 anys anuncies la teva retirada de les pistes. Què ha significat el futbol sala en la vida de Jordi Torras?

   El futbol sala ho ha representat tot per mi. Tu quan ets petit practiques aquest esport perquè t’agrada i perquè veus a les figures de la teva època. En el meu cas, hi va haver un punt d’inflexió que va ser el pujar amb el Barça a Divisió d’Honor i, també, quan em van cridar per anar convocat amb la selecció espanyola. Sí que és cert que abans d’anar amb l’espanyola has de passar per la selecció catalana, on jo era un habitual a totes les convocatòries ja des dels 10 anys.

   Gràcies als valors que té l’esport, on has de treballar sempre i aprendre de tothom, i et permet conèixer a tanta gent, viatjar, estar en tants vestidors i conviure amb els cracks que tu sempre havies vist, et fa créixer i madurar.

    

   EL FUTBOL SALA

   4. El FC Barcelona, el  Miró Martorell, el PW Cartagena, l’Inter Movistar i l’Asti italià són els clubs pels quals has passat. Quin record t’emportes?

   Han estat diferents èpoques, diferents moments i diferents nivells de joc on he anat creixent i he après moltes coses. Des de que vaig començar al Barça de molt jove, en una època on amb 18 anys vam poder gaudir del futbol sala. Després, passar al Martorell va ser un canvi de xip, i hi vaig poder aprendre molt tant dins com fora de la pista, fets com el comportament d’un jugador professional. Amb 22 anys, vaig sortir fora de casa per anar al Cartagena, on vaig créixer molt físicament i, sobretot, a aguantar la pressió. Després el pas a Interviu va servir per convertir-me en un jugador més experimentat i jugar competicions importants. Gràcies a això vaig donar el salt al Barça i va ser l’oportunitat de tornar a casa. Quatre anys on l’experiència va ser un grau i on vam fer història dins del club. El més sorprenent va ser la meva sortida a l’Asti d’Itàlia, ja que va ser bastant dur, però estic segur que és un dels millors llocs on podia haver anat. És un club que m’ho ha donat tot i que fa que el jugador estigui tranquil.

   I en tots aquests clubs que he estat, a part de donar-ho tot a la pista he intentat donar la imatge que ha de donar un jugador, i per això estic tranquil.

    

   5. Ara, quan mires enrere, quina sensació tens de tota la teva trajectòria futbolística?

   La meva evolució ha estat de menys a més. És cert que he estat en els millors equips per poder créixer, però també és cert que ho ha de fer un mateix. Jo m’ho he treballat i he donat el màxim. L’evolució ha estat en tot. He intentat estar sempre al 100% perquè sabia que algun dia això s’acabaria i el que volia era aprofitar al màxim el jugar a futbol sala, que és el que m’agrada.

   Si em tornessin a donar l’opció de tenir 17 anys tornaria a repetir la meva trajectòria. Estaria encantat. Estic molt orgullós, perquè he fet tot allò que m‘ha agradat dins del món d’aquest esport. He pogut viure aquella sensació d’un esportista que és l’estar en un camp amb 15.000 persones amb una pressió important per guanyar i sent el focus d’atenció. Aquesta sensació et fa veure que és el teu moment i el que t’ajuda a mantenir el nivell i a sumar individualment i pel teu equip.

    

   EL PARTIT D'HOMENATGE

   6. El passat 10 de febrer del 2015 la FCF, juntament amb la RFEF, van organitzar un partit internacional entre la selecció espanyola i l’Argentina per retre’t homenatge de la teva retirada de la selecció. Més de 1.500 persones van anar a veure’t. Què suposa per un jugador aquest fet?

   Primer agrair a la Federació Catalana de Futbol i a la Real Federación Española de Fútbol que et facin un reconeixement, perquè això significa que alguna cosa important has fet. Poder-ho fer a casa i que estigui molta gent allà, familiars, amics, gent del poble, gent de Catalunya i que en el minut 4 parin el partit per fer aquest homenatge, és quelcom molt especial. Això significa que la feina que has fet fins aquell moment ha estat la correcta.

    

   LA SELECCIÓ CATALANA

   7. En el teu cas, vas estar seleccionat en diverses categories base de les seleccions catalanes de futbol sala i també has vestit diverses vegades la samarreta de Catalunya en partits internacionals. Què t’emportes d’aquestes experiències?

   La veritat és que en tinc molt bons records. Recordo la primera trucada que vaig rebre per anar convocat amb la selecció catalana per anar a un entrenament. Jo tenia 10 anys i em va trucar, seguidament, la televisió local del meu poble, Sant Vicenç dels Horts per entrevistar-me. Quan em van començar a fer preguntes només sabia respondre o sí o no. Després, en el primer entrenament, recordo que no volia entrar en el vestidor i em vaig posar a plorar, fins que va venir el delegat i em va portar fins dins. A partir d’aquí em van començar a convocar moltes vegades i vaig anar a molts entrenaments fins als 19 anys. Amb la selecció absoluta la cosa canvia perquè era molt més difícil poder compaginar-ho, però sempre que he pogut hi he participat. És una molt bona experiència.

    

   8. Per la majoria de jugadors i jugadores de futbol sala a Catalunya ets un referent a seguir. Quin missatge els hi transmetries, ells que es troben formant-se i aspiren a ser algun dia  professionals d’aquest esport?

   Primer que tot allò que facin, si els hi agrada el futbol sala, ha de ser passar-s’ho bé i divertir-se. Si volen arribar a ser com un jugador professional que tenen com a referent, és bo que ho pensin, però la seva idea ha de ser anar treballant el dia a dia. Quan vagin madurant veuran lo difícil que és mantenir aquest nivell, perquè ningú els hi regalarà res. Hi ha moltes dificultat que no són esportives. Però el més important és que sàpiguen que primer s’ha de pensar en la formació i després en l’esport. Si ho poden compaginar tot, millor, perquè es pot.

    

   EL PROJECTE DE FUTUR

   9. A partir de la teva retirada, inevitablement, la teva vida ha fet un canvi de rumb. Quins projectes tens previstos d’ara en endavant?

   Des de l’any 2011 amb el meu amic i soci tenim constituïda una empresa de serveis educatius i esportius, on treballem amb escoles i venem material. Poc a poc hem anat creixent en aquest àmbit i estem molt contents de l’evolució i ara ja m’hi puc dedicar més. A més, ara fa un any, vam crear un escola de futbol sala Jordi Torras al meu poble, Sant Vicenç dels Horts, molt contents i a dia d’avui tenim 100 nens i nenes, i anem creixent. Juan Carlos López m’està ajudant molt amb l’escola. També estic ajudant a tirar endavant l’Associació de Veterans de Futbol Sala del FC Barcelona, del qual en sóc president, ajudant a trobar-nos els antics companys i va creixent.

    

   10. Amb tota l’experiència adquirida des de la vessant de jugador, pots aportar molt en qualsevol estructura esportiva. T’agradaria col·laborar dins de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol?

   Sí. L’experiència és un grau i no perquè hagi estat un referent et regalen res, sinó que t’ho has de treballar i t’has de formar. En el moment en què et donin la proposta i ho tiris endavant ho has de demostrar. Ara no estic en el moment de demostrar, sinó que estic en el moment d’escoltar. L’experiència amb la meva empresa, amb l’escola i amb l’associació, a més dels valors que he après en el món del futbol sala, i de la forma com sóc jo, crec que tinc capacitat per poder portar certes coses. Per tant, jo estaré encantat en escoltar propostes.

    

   11. S’està parlant d’una possible incorporació al FC Barcelona, a la secretaria tècnica del futbol sala del club. Ja hi ha algun acord ferm?

   Quan vaig marxar del Barça, Bordas, l‘aleshores president de la secció de futbol sala, va comentar que el Jordi Torras sempre tindria les portes obertes en el club. Des de sempre hi ha hagut contacte. És cert que ara volen fer una reestructuració de les seccions i han contactat amb mi. Si que Jordi Torras s’ha retirat, però no perquè el Barça li hagi fet una oferta, sinó perquè he dit prou per problemes físics, però sí que és cert que hi pot haver alguna proposta. Després hem de valorar i pensar en un futur el que decidim. Però no és res immediat, sinó tot amb tranquil·litat.

   • Llegenda
   • Jordi Torras
   • Catalunya
   • Selecció Catalana
   • Entrevista
    ]]>
    1a Divisió Wed, 20 Jan 2016 00:37:48 +0000
    Chus Esteban: “És vital treballar per la millora individual dels jugadors” http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5456-chus-esteban-“és-vital-treballar-per-la-millora-individual-dels-jugadors”.html http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5456-chus-esteban-“és-vital-treballar-per-la-millora-individual-dels-jugadors”.html Chus Esteban: “És vital treballar per la millora individual dels jugadors”

    El seleccionador català aleví de futbol sala, Chus Esteban, dirigeix, una temporada més, a la selecció subcampiona d’Espanya i té molt clar que l’objectiu és preparar als jugador per competir en les millors condicions.

     

    L’any 2004, el Chus Esteban va iniciar-se a les seleccions catalanes de futbol sala com a segon entrenador i ha anat passant per diverses categories. De tres temporades ençà, dirigeix la selecció catalana aleví. D’aquesta manera s’ha convertit en el seleccionador que porta més anys seguits formant part de l’estructura de les seleccions.

     

    Des de fa 12 temporades formes part de l’estructura de les seleccions catalanes de futbol sala. Com a veterà dins d’aquest àmbit, quin és el progrés que s’ha viscut dins de l’àrea esportiva tots aquests anys?

    No té res a veure la feina que es desenvolupa ara mateix des de l’Àrea Esportiva amb el que vaig trobar quan vaig començar a col·laborar amb les seleccions catalanes. En les darreres sis temporades he trobat que cada any es fa un salt de qualitat en algun aspecte i s’ha de reconèixer públicament que la figura del Jordi Gay com a secretaria tècnic de les seleccions catalanes de futbol sala, està realitzant una gran feina, suposant una part important d’aquest salt qualitatiu.

     

    Després de passar per gairebé totes les categories, la temporada 2013-2014 vas començar a dirigir a la selecció catalana aleví. Què has après d’aquesta categoria?

    Per sobre de tot que és una categoria, juntament amb la benjamí, a on a banda de competir com la resta de seleccions és vital treballar per la millora individual dels jugadors. El treball i desenvolupament dels fonaments bàsics individuals tècnics i tàctics tant en atac com en defensa els ha de servir més endavant, tant als seus clubs com a les mateixes seleccions, per ser útils per a qualsevol idea de joc o sistema tàctic.

     

    Continues amb el mateix sistema de treball que les temporades anteriors? En què consisteix?

    Bàsicament en el mateix, en un scouting exhaustiu des de fins i tot abans que comenci la competició amb la col·laboració del cos tècnic de la selecció, el Ryuji Suzuki i l’Ivan Calle amb valoracions setmanals dels partits visionats el cap de setmana i culminat amb els Campionats Comarcals com a suport a aquest scouting. Un parell de sessions de preselecció i la tecnificació on acabem de veure com es desenvolupen els 20-30 jugadors que triem a les nostres sessions i quan abans ens resulta possible, començar a treballar amb els 12 seleccionats de cara al Campionat a la resta de sessions programades.

     

    Consideres que els Campionats Comarcals són una gran ajuda pels seleccionadors al poder visualitzar a jugadors alevins d’arreu de Catalunya?

    Els Campionats Comarcals ens donen la possibilitat d’arribar a veure un gran nombre de jugadors que són principals als seus equips i que en molts casos abans se’ns escapaven, bé per no poder arribar a veure a tots els equips de 1a, 2a o 3a i, sobretot, a aquells de les delegacions que geogràficament estan més allunyats com Lleida, Girona, Tarragona o, fins i tot, Andorra. A més a més, els veiem competint en un escenari amb algunes similituds amb el que es pot trobar després en un Campionat d’Espanya de Seleccions.

     

    La categoria que dirigeixes, l’aleví, es troba en ple procés de formació. De quina manera es treballa aquest aspecte tant important ensenyant-los a competir?

    La competició està present sempre i a tot arreu, no només en futbol sala o l’esport en general sinó a la vida i ja des de ben petits a les escoles. És per això que considero que en bona part cada nen afronta la competició d’una manera diferent i que més que ensenyar a competir el que sí que podem fer és ajudar-los a donar-los-hi eines. Aquests fonaments bàsics que parlàvem abans, perquè es trobin més còmodes i fins i tot més segurs en aquelles situacions que els ha d’anar requerint la competició. Seria més preparar-los per competir en les millors condicions i no pas ensenyar-los-hi a competir, doncs en aquestes edats potser guanyar no hauria de ser sempre l’objectiu principal.

     

    Tenint en compte que la selecció catalana aleví és l’actual subcampiona d’Espanya, quins són els objectius que t’has marcat de cara a la present temporada?

    L’objectiu esportiu de totes les seleccions catalanes ha de ser l’arribar a les finals, tal i com es va fer en aquesta categoria la temporada passada i, si es pot, guanyar-les. El que passa és que entenc que això serà més fàcil si aconseguim que tots i cadascun dels jugadors de la selecció catalana aleví millor individual, tècnica i tàcticament, i en actitud. Aquest és el primer objectiu un cop acabin les sessions de preparació pel campionat. D’aquesta manera, aconseguirem assolir millor la idea de joc col·lectiva, que seria el segon objectiu, i ens haurem de preparar per competir amb opcions de guanyar el campionat, que ja seria el tercer objectiu.

    • Chus Esteban
    • Base
    • Alevi
    • Destacat
    • Selecció Catalana
    • Entrevista
     ]]>
     Seleccions Mon, 04 Jan 2016 13:50:07 +0000
     Carol Codina: “El futbol sala femení té molt bona salut” http://catsala.totesport.cat/base/item/5420-carol-codina-“el-futbol-sala-femení-té-molt-bona-salut”.html http://catsala.totesport.cat/base/item/5420-carol-codina-“el-futbol-sala-femení-té-molt-bona-salut”.html Carol Codina: “El futbol sala femení té molt bona salut”

     Amb una valoració molt positiva la responsable de la Comissió Femenina de Futbol Sala, Carol Codina, puntua aquesta edició dels Campionats Comarcals que ha comptat amb la novetat d’incorporar a la categoria juvenil femenina.

      

     A partir de la segona edició dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala es va introduir la categoria femenina. Enguany, en aquesta cinquena edició, s’ha donat un pas endavant i s’ha afegit una nova categoria: la juvenil femenina. La màxima responsable de la Comissió Femenina de Futbol Sala aprova aquest canvi: “Hem de valorar molt positivament el creixement de les categories femenines en els Campionats Comarcals. Es va iniciar sense la participació femenina, posteriorment es va incorporar la categoria infantil-cadet i aquest any hem pogut fer el desdoblament entre cadet i juvenil. Això és símptoma de que el futbol sala femení té molt bona salut”.

     Amb la categoria cadet i juvenil femenina present en els Campionats Comarcals, la resta de categories base tenen el seu propi espai en la Fase Final Base Femení. “Aquesta temporada incorporem les juvenils a les Comarcals i celebrarem la segona edició de la Fase Final Base Femenina, cap de setmana en el qual el futbol sala femení té la seva pròpia festa. Això suposa que podem donar-los-hi un espai propi i és quelcom molt positiu”, afirma Codina.

     A partir d’aquí, la Carol Codina considera que s’ha de continuar treballant en la mateixa línia: “Buscar més espais és difícil, el que hem d’intentar és assentar aquestes dues competicions, és a dir, els Campionats Comarcals i la Fase Final Base Femení. Pel què fa als Comarcals ja tenen un rodatge propi. Però, la fase final base femení només s’ha realitzat en una edició, i ara caldrà veure si aconseguim que sigui un èxit, amb més participació de nenes i que d’alguna manera incrementi el número d’equips, fomentant que més nenes practiquin aquest esport”.

      

     • Carol Codina
     • Blanes
     • Campionats Comarcals
     • Base
     • Entrevista
      ]]>
      Base Sun, 06 Dec 2015 17:03:45 +0000
      Venancio: “Els comarcals són pioners i són la millor promoció del futbol sala” http://catsala.totesport.cat/base/item/5414-venancio-“els-comarcals-són-pioners-i-són-la-millor-promoció-del-futbol-sala”.html http://catsala.totesport.cat/base/item/5414-venancio-“els-comarcals-són-pioners-i-són-la-millor-promoció-del-futbol-sala”.html Venancio: “Els comarcals són pioners i són la millor promoció del futbol sala”

      L’entrenador de la selecció espanyola absoluta de futbol sala, José Venancio López, ha visitat els Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala a Blanes, els quals defineix com el resultat del treball i de la promoció.

      Aquesta nova edició dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala ha comptat amb un espectador de luxe. Es tracta de José Venancio López, l’entrenador de la selecció espanyola absoluta de futbol sala, el qual s’ha desplaçat fins a Blanes per viure en primera persona els campionats.

      Després de passar per les sis pistes de les instal·lacions i poder veure les dimensions d’aquests campionats comarcals, Venancio elogia la iniciativa d’organització: “La impressió que m’emporto és de satisfacció, perquè veure que hi ha un esdeveniment d’aquest nivell amb més de 700 nens i nenes jugant a futbol sala demostra la qualitat del treball i el fet de que les coses es fan bé. Per tant, deixa entreveure que es poden continuar fent coses i que el nostre esport, el futbol sala, es pot promocionar. Al final, tot és qüestió de treball i promoció, i la Federació Catalana de Futbol, en això, n’és un exemple”.

      En el moment de saber si el seleccionador coneix quelcom similar, afirma que és una iniciativa pionera: “Lo més destacable és que no existeix ni a nivell espanyol, ni a nivell mundial. Però no només en el futbol sala, sinó en cap altre esport. Crec que és un esdeveniment pioner i és la millor promoció que es pot fer del futbol sala i, en aquest cas, del futbol sala català”.

       

      Venancio recalca tot el que comporta el futbol sala, i l’esport en general: “L’esport no només es jugar, és entrenar, és conviure, és socialitzar-se, és respectar als altres companys, als rivals, als àrbitres, i és una forma de crear cultura entre els nens, però també en els pares. Per tant, aglutinar un esdeveniment en una mateixa instal·lació, durant dos dies on conviuen jugadors de totes les categories,  àrbitres, entrenadors i pares, crec que és un acte importantíssim per a la promoció dels valors que té l’esport, i per fer que creixi. Això és una cosa de la que tant de bo poguessin copiar en altres lloc o en altres territorials”.

      Com a seleccionador, Venancio considera que els Campionats Comarcals són un bon aparador de jugadors: “Evidentment per als seleccionadors és molt més fàcil. Primer es fa una selecció prèvia en els Comarcals, on ja t’arriben els millors jugadors. Aquí, els pots veure in situ i fer la última selecció. Això facilita la feina. Però no és només això, sinó que a nivell de clubs, també venen a veure als jugadors i és una forma de que els jugadors de nivell puguin anar progressant en quant als clubs i a la categoria que jugaran en les properes temporades. Per tant, és un aparador no només per les seleccions, sinó també pels clubs”.

       

      • Campionats Comarcals
      • Base
      • Jose Venancio
      • Blanes
      • Entrevista
       ]]>
       Base Sat, 05 Dec 2015 19:17:58 +0000
       Jordi Gay: “Amb treball, amb respecte i amb sacrifici es pot arribar als objectius marcats” http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5392-jordi-gay-“amb-treball-amb-respecte-i-amb-sacrifici-es-pot-arribar-als-objectius-marcats”.html http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5392-jordi-gay-“amb-treball-amb-respecte-i-amb-sacrifici-es-pot-arribar-als-objectius-marcats”.html Jordi Gay: “Amb treball, amb respecte i amb sacrifici es pot arribar als objectius marcats”

       L’objectiu del seleccionador sub 21 femení de futbol sala, Jordi Gay, és molt clar: treballar perquè les jugadores millorin individualment, tant tècnicament com tàcticament, per afrontar la fase prèvia amb garanties.

       Una vegada retirat de les pistes de futbol sala, el jugador professional Jordi Gay va entrar dins de les seleccions catalanes de futbol sala ara fa tres temporades. Actualment, continua com a secretari tècnic i com a seleccionador absolut femení, i, a més, assoleix el rol de seleccionador sub 21 femení.

       La temporada passada vas estar al capdavant de la selecció absoluta femenina, amb la qual continues. Però, enguany, a més, agafes les regnes de la sub 21 femenina. Com encares aquest doble repte femení?

       Després d’uns anys al capdavant de la selecció absoluta femenina amb la que només es disputen partits amistosos i que no s’entrena durant la temporada, aquest any agafo la selecció sub 21 femenina i l’encaro amb il·lusió i moltes ganes de treballar pel bé del futbol sala femení català.

       Porto bastants anys treballant amb el femení, sempre col·laborant amb els seleccionadors, i conec bé aquesta generació des de fa bastantes temporades.

        

       Com a jugador professional que has estat durant molts anys coneixes molt bé aquest esport i com dirigir a un equip masculí. Quines diferències trobes que hi ha entre portar la direcció masculina i femenina d’una selecció?

       He tingut la sort de ser jugador professional de futbol sala i per això treballo cada dia per transmetre els valors a tots els jugadors i jugadores que passen per les seleccions catalanes. Uns valors fonamentats en què amb treball, amb respecte i amb sacrifici es pot arribar als objectius marcats per cada jugador/a.

       La diferència entre portar una selecció masculina i femenina és sobretot física i, el més important, competitiva. Però portem un anys que el femení comença a competir individualment, col·lectivament i això es nota en els equips catalans.

        

       Creus que el fet de tenir dos equips a la màxima categoria femenina nacional augmenta el nivell de la selecció catalana davant de temporades anteriors?

       Sí. És important tenir dos equips a la màxima categoria nacional. Aquests estan treballant bé i aquí es noten els resultats aconseguits, perquè milloren físicament, tècnicament, tàcticament i mentalment per exigència dels rivals. Però també ens limita a poder convocar jugadores, ja que moltes de les seleccionables estan jugant en aquests dos equips. Però també s’ha de comentar que en la 2a divisió Nacional Femenina s’està treballant bé i que hi ha moltes jugadores interessants per a les seleccions catalanes i per al futur del futbol sala femení.

        

       Una vegada coneguts fa pocs dies els encreuaments de la fase prèvia, quines possibilitats creus que té la selecció catalana sub 21 femenina en el campionat?

       El sorteig es va celebrar fa pocs dies i ens ha tocat Madrid i Castella i Lleó. Ens estem preparant per competir amb qui sigui, però cal tenir en compte que Madrid és una de les millors seleccions i això ens fa haver de treballar molt més en tots els detalls, però estic segur que estarem preparats per competir amb qualsevol rival.

        

       Catalunya ha quedat englobada dins del grup D, i s’enfrontarà a Castella i Lleó i Madrid. Creus que la selecció que aconsegueixi superar la fase prèvia té possibilitats d’arribar a la gran final i poder assolir el títol?

       De Castella i Lleó no en tinc gaires referències i estic intentant recopilar la informació de temporades anteriors. Pel què fa a Madrid, la coneixem de temporades anterior i sabem el que ens podem trobar. És una bona selecció i sempre sol estar en les fases finals. Qui passi aquesta fase prèvia té opcions d’arribar a la final perquè els encreuaments a les semifinals seran igualats, però en el femení és com el masculí; no hi ha rival fàcil i menys en unes semifinals.

        

       Com a secretari tècnic de les seleccions catalanes tens uns objectius a assolir durant la temporada. Quin són els marcats per la selecció sub 21 femenina?

       Els meus objectius són clars: treballar perquè les jugadores millorin individualment, tant tècnicament com tàcticament. Els intento transmetre conceptes tàctics i que es moguin abans que passin les coses, perquè les jugadores s’adonin i puguin tenir una presa de decisions correcta. A més, a nivell col·lectiu de selecció, l’objectiu més important és arribar a la fase prèvia del campionat amb opcions de competir contra qualsevol selecció i poder arribar a la fase final.

       • Jordi Gay
       • Sub21 Femenina
       • Futsal Femeni
       • Selecció Catalana
       • Destacat
       • Entrevista
        ]]>
        Seleccions Wed, 25 Nov 2015 16:47:12 +0000
        Antonio Mesa: "Les seleccions catalanes aporten el seu gra de sorra en la formació del jugador" http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5383-antonio-mesa-les-seleccions-catalanes-aporten-el-seu-gra-de-sorra-en-la-formació-del-jugador.html http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5383-antonio-mesa-les-seleccions-catalanes-aporten-el-seu-gra-de-sorra-en-la-formació-del-jugador.html Antonio Mesa:

        El seleccionador sub 19 masculí de futbol sala, Antonio Mesa, continua pilotant a la vigent campiona d’Espanya amb l’objectiu de mantenir el nivell, i fomentant uns valors basats en el treball i la lluita per competir com un equip.

        Gran coneixedor del món del futbol sala, tant des de la vessant de jugador com la d’entrenador, Antonio Mesa continua una temporada més dins del projecte de l’Àrea Esportiva de les seleccions catalanes de futbol sala al front de la selecció sub 19 masculina, amb la qual ha aixecat dos campionats d’Espanya.

         

        La selecció catalana sub 19 porta dos anys consecutius coronant-se com a campiona d’Espanya sota la seva direcció. Quin és l’objectiu marcat per aquesta nova temporada?

        L’objectiu és intentar tornar a guanyar, com en els darrers anys. Sabem que és una tasca molt difícil i que haurem de treballar de valent, però aquesta és la nostra motivació.

         

        La juvenil, és de les categories més atractives. Comporta això que aquesta exigeixi la màxima competitivitat?

        Així ho crec. Els jugadors estan en l’etapa de rendiment i molts d’ells tenen ja els 18 anys complets, fet que comporta que la intensitat de joc sigui molt gran i que tothom vulgui guanyar.

         

        El seleccionador català sempre té el mateix criteri de joc o l’ha d’adaptar segons les necessitats dels jugadors que té?

        Nosaltres tenim una idea de joc i la posem en pràctica independentment dels jugadors. Però està clar que les qualitats dels jugadors donen matisos al joc per les seves condicions físiques i tècniques. Per tant, el que volem es treure el màxim rendiment de les seves virtuts.

         

         

        La sub 19 és la categoria reina, per ser la que dóna el gran salt a la categoria sènior. Per tant, és un bonic aparador on tots els jugadors de base s’hi volen veure reflectits. Ho veu així?

        Totalment d’acord, perquè en aquesta categoria poden demostrar si estan preparats per competir en una categoria sènior.

         

        Els jugadors que arriben a la selecció catalana en edat juvenil ja tenen unes bases sòlides que els fan destacar sobre la resta. Què més se’ls hi pot aportar en una selecció catalana?

        Els jugadors ja venen amb les bases del joc, les quals aprenen en el seu equip. Evidentment, nosaltres no tenim temps per ensenyar-los-hi tot, però cada club és diferent i uns tenen més recursos que d’altres. Així doncs, nosaltres intentem ser el més professionals possibles i realitzar entrenaments de qualitat, proporcionant als jugadors conceptes i consell del seu joc i la preparació d’una competició curta en la que en dos partits et jugues tot i no pot fallar res.

         

        Molts dels jugadors que entraran dins de les convocatòries ja han passat per les categories inferiors de les seleccions catalanes. Considera que l’àrea esportiva està formant a grans jugadors?

        Jo realment sóc un privilegiat. Els jugadors que m’arriben tenen molt clar com treballem, el que vol d’ells, l’actitud, els valors, etc.... I una cosa molt important és que molts d’ells coincideixen i acaben sent una petita família. Crec que les seleccions catalanes aporten el seu gra de sorra en la seva formació.

         

        Quin missatge els hi vol transmetre a tots els seus jugadors?

        Doncs jo els hi diria que aquest any tenim un repte molt bonic i que per aconseguir-lo, haurem de treballar i lluitar molt. A més, sempre els hi dic una cosa als meus jugadors i és que han de competir i fer-ho com un equip, lluitant tots a una i creure en la victòria, amb el màxim de respecte al rival.

         

         

        • Sub19 Masculina
        • Antonio Mesa
        • Juvenil
        • CampionatSub19
        • Juvenil Nacional
        • Selecció Catalana
        • Entrevista
         ]]>
         Seleccions Wed, 18 Nov 2015 21:43:10 +0000
         Jorge Vargas: “L’autoexigència i motivació ens fa rendir més i millor” http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5367-entrevista-jorge-vargas-seleccionador-sub16.html http://catsala.totesport.cat/mes/seleccions/item/5367-entrevista-jorge-vargas-seleccionador-sub16.html Jorge Vargas: “L’autoexigència i motivació ens fa rendir més i millor”

         L’any 2013 Jorge Vargas va deixar la banqueta de Segona Divisió Nacional per dedicar-se a entrenar a la Selecció Catalana sub 16, amb la que ha assolit dos subcampionats d’Espanya.

         Dues temporades després, continua treballant per aconseguir formar a la millor Selecció Catalana.

         Consideres que el gran repte del bon seleccionador és sempre el de voler guanyar?

         La victòria no és el més important, però voler guanyar sí que ho és. Amb aquesta premissa el meu repte com a seleccionador és el de superar-me dia a dia, i intentar que tots els jugadors sentin que també ho estan fent.

          

         Portes dos anys consecutius portant les regnes de la Selecció Catalana sub 16 aconseguint dos subcampionats d’Espanya. Aquestes xifres demostren la bona feina realitzada? O falta donar un pas per arribar a la perfecció?

         Després de cada campionat avaluem tots els aspectes influents i intentem millorar-los. Estem contents amb els resultats obtinguts, però no satisfets. I només la perseverança en el treball i l’enorme il·lusió ens pot portar a donar aquest pas que ens falta que, sens dubte, estem convençuts que arribarà.

          

         El fet de tenir el llistó tant alt comporta tenir una pressió afegida tant pel seleccionador com pels jugadors?

         Tinc clar que a mi em serveix i ho vull transmetre als jugadors, que els hi serveixi aquesta pressió com un element motivacional més. Aquesta autoexigència i motivació ens agrada i ens fa rendir encara més i millor.

          

         Quin projecte tens pensat amb la nova generació de jugadors que integraran la Selecció Catalana sub 16 de la present temporada?

         Primer de tot cal fer-los entendre quin és el nostre objectiu i a partir d’aquí que se sentin identificats perquè hi hagi implicació, ja que necessitem la participació de cada un d’ells per poder aconseguir-la. És l’oportunitat idònia, ja que tenen l’escenari i els recursos necessaris.

          

         De quina manera cal entrenar i tractar als jugadors de la sub 16?

         El respecte i la confiança entre nosaltres ha de ser el més important. S’ha d’intentar buscar el potencial de cada jugador i ensenyar-los de manera clara i senzilla. Per suposat que preval el respecte als valors del grup.

          

         Com intentes treballar els aspectes motivacionals?

         Fent-los-hi veure que el grup és el més important i que som una família, encara que quasi bé no ens coneguem. D’aquesta manera ningú vol fallar-li a la resta i l’autoexigència és màxima.

          

         Amb quin missatge pretens que es quedin els teus jugadors al finalitzar la temporada amb la Selecció Catalana?

         Vull que es quedin amb diverses coses: amb el fet que els valors grupals en aquest esport estan per sobre de tot, amb el respecte a tothom i tot el que això comporta, que competir és esforç, sacrifici, superació personal... Que estiguin sempre oberts a aprendre i a millorar. I, finalment, que sàpiguen que això ha estat un premi a l’entrega de molts anys seus, dels seus familiars i dels seus clubs, i que han d’estar contents i satisfets.

         • Jorge Vargas
         • Catalunya
         • Sub16
         • Selecció Catalana
         • Entrevista
          ]]>
          Seleccions Mon, 02 Nov 2015 12:57:18 +0000
          Quim Sala: "La Copa Catalunya ha estat un èxit de participació" http://catsala.totesport.cat/1a-lnfs/item/5294-quim-sala-la-copa-catalunya-ha-estat-un-èxit-de-participació.html http://catsala.totesport.cat/1a-lnfs/item/5294-quim-sala-la-copa-catalunya-ha-estat-un-èxit-de-participació.html Quim Sala:

          El directiu de la FCF i de la LCFS responsable de la Copa Catalunya, Quim Sala, valora molt positivament la darrera edició de la Copa Catalunya Sènior de Futbol Sala, la qual ha acabat sent un èxit de públic i d'organització.

           

          Quina valoració ens pot fer d'aquesta nova edició de la Copa Catalunya de Futbol Sala?

          La valoració no pot ser més positiva. Ha estat un èxit de participació, amb una final a quatre de gran nivell, en la qual hem pogut gaudir de grans partits. Prova d'això és el gran número de públic que ha assistit al Pavelló Nou de Santa Coloma de Gramenet.

          La final de la Copa Catalunya entre el Catgas Energia Santa Coloma i el FC Barcelona Lassa va omplir el pavelló de Santa Coloma de gom a gom. Aquest fet demostra el bon estat de salut en què es troba el futbol sala català.

           

          Un any més, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ens ha obert les portes de casa seva per acollir aquesta nova edició, i ja en porta quatre. Podem considerar aquesta seu com a consolidada?

          Realment la col·laboració per part de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet és una de les claus d’aquest èxit de la nostra competició, ja que ens dóna totes les facilitats per tal de poder disputar la fase final de la Copa Catalunya.  Penso que és un lloc on es viu intensament el futbol sala i això és garantia d’èxit i de consolidació.

          Certament el pavelló feia goig de veure’l amb un ambient extraordinari. Cal recordar que es van quedar prop de 150 persones sense poder entrar. Penso que aquest fet diu molt sobre l’estat de salut del futbol sala de casa nostra, ja que hi ha bones competicions de la Lliga Catalana de Futbol Sala, que demostren que estan a l’alçada dels millors esdeveniments, tant a nivell organitzatiu com esportiu.

           

          El FC Barcelona porta tres temporades consecutives aixecant el trofeu de campió de la Copa Catalunya i és el club que més Copes Catalunyes ha guanyat. És aquesta una competició atractiva per donar la possibilitat als equips modestos a arribar a jugar amb equips de la màxima categoria?

          Primer volia felicitar als dos equips per l’espectacle que van donar-nos a la final i, de manera particular, al FC Barcelona, per aquesta tercera copa consecutiva.

          Crec, sincerament que sí, que aquest format de copa és atractiu pels equips més modestos, ja que el premi de poder-se enfrontar als dos equips de màxim nivell català és un premi per qualsevol equip.

           

          Per arribar fins la final a quatre el quadrant de la competició s’inicia el mes de novembre/desembre. És important la participació dels equips més modestos en aquesta competició?

          La participació dels equips modestos és la clau de la competició, ja que sense ells la competició seria poc representativa del nostre territori. I pel fet que qualsevol equip pugui tenir la possibilitat d’arribar a la final a quatre, és molt atractiu per a ells.

           

          Les delegacions de Lleida i Tarragona, abans de de creuar-se amb els equips de la delegació de Barcelona i Girona fan les seves pròpies eliminatòries de copa. Creu possible veure en alguna final a quatre algun equip del territori?

          Crec que sí que és possible que en alguna ocasió podem veure algun equip de la delegació de Lleida i/o Tarragona en una final. El nivell d’aquestes dues delegacions està al nivell de qualsevol altra delegació i les opcions hi són totes.

           

          Els directius de la LCFS, Quim Sala i Ramon Marcial, amb la Copa Catalunya Sènior de Futbol Sala

           

          • LCFS
          • Quim Sala
          • FCF
          • Copa Catalunya
          • Entrevista
           ]]>
           1a Divisió Sun, 06 Sep 2015 18:14:54 +0000